Det viktigaste du äger finns i ditt hjärta!

by on 12 juni, 2015

Stelhet i kroppen motsvarar stelhet i sinnet. Rädsla får oss att hålla fast vid gamla vanor.

Vi behandlar oss själva som våra föräldrar behandlade oss. Om känslor som tex. ilska eller sorg inte var tillåtna trycker vi automatiskt bort dessa än idag. Detta skapar med tiden ohälsa i våra kroppar. Men med hjälp av energiterapi kan frigörelse från bitterhet och självförakt till och med få cancer att försvinna.

Vi väljer faktiskt våra tankar. Tänk på hur ofta du låtit bli att tänka en positiv tanke om dig själv. Då kan du också vägra att tänka en negativ tanke om dig själv. Ju större självförakt och skuldkänsla vi har, desto sämre fungerar våra liv. Ju mer kärlek vi känner till oss själva och våra medmänniskor, desto bättre fungerar våra liv på alla nivåer.

Visste du att när du tänker positivt så är den vänstra främre pannloben i hjärnan aktiv, samma ställe som är aktiv vid djup meditation! Tänker du negativ är i stället högre främre pannlob i hjärnan aktiv. Forskning har även visat att om du bara tänker att du gör en fysisk rörelse så påverkar och aktiverar detta samma hjärnceller som aktiveras när du fysiskt övar in rörelsen, exempelvis att röra dina fingrar i en viss ordning på ett piano!

Våra tankar är alltså ett fantastiskt verktyg om vi använder dem på rätt sätt. Den inre dialogen påverkar vår hälsa och psykiska välbefinnande mer än vi tror. Men våra tankar betyder ingenting förrän vi lägger ett värde i dem. Du väljer själv vilka du vill tro på. Så tänk på att idag välja tankar som gynnar dig i din utveckling!

11391363_1010950742249970_2289739408920573876_n

Kommentera