Medberoende

by on 14 augusti, 2015

Känner du dig osynlig i dina relationer? Svårt att sätta gränser? Omedveten om dina egna behov tar du istället ansvar för andra människor och deras beteenden? Överreagerar du ofta känslomässigt och skyller ditt mående på andra?

Missa då inte metodboken ”Res dig!” (om medberoende och beroenden) som kommer ut i höst, skriven av b.la. Madeleine Swartz som även driverwww.nyasteget.se

”Jag träffar många av dessa högpresterande människor, dessa duktiga flickor och pojkar som i grunden drivs av dålig självkänsla vilket gör att deras belöning och drivkraft är bekräftelse i alla olika former. De flesta är inte medvetna om att deras ständiga sökande av bekräftelse består av en låg självkänsla som oftast kommer ifrån en uppväxt, där de sällan eller aldrig blev bekräftade för den man är, utan man har utvecklat överlevnadsstrategier som går ut på att vara duktig och/eller tillags för att få någon form av bekräftelse eller tillhörighet. Då man inte duger i sina egna ögon är man utlämnad till andras godkännande vilket leder till en ständig jakt på uppskattning. Det går att göra förändringar, det är möjligt att må bra utan att ständigt bekräftas av andra. Vägen till förändring går genom självrespekt och gränssättning. Det är en process som tar tid och man behöver som regel någon form av hjälp.”
11885056_10153242918288411_1425966901573186017_n

Kommentera