När livet sätts på paus – att hantera sorg

by on 20 oktober, 2015

I måndags somnade min älskade vovve in. Jag fick ett fint avslut till min bästa vän men saknaden är enorm. På ett sätt vet jag dock att han alltid kommer leva kvar inom mig. Är även väldigt tacksam över att jag lärt mig hantera känslor som sorg på ett sätt som inte var möjligt tidigare.

Smärta vid förluster är en viktig del i ett fulländat liv. Även om det gör ont behöver jag dessa känslor för att fortsätta komma i bättre kontakt med mig själv. Efter varje avslut öppnas en ny dörr, vår uppgift är att ta reda på vilken. För varje förlust utvecklar jag min närvaro till livet. Jag får perspektiv. Färger blir klarare, maten smakar mer och dofter blir tydligare. Mitt känslosystem utvecklas helt enkelt. Vi människor har fått vårt känslosystem av en anledning. Kom ihåg det och våga utforska ditt.

För många av oss är relationen till ett djur det närmaste vi någonsin kommer upplevelsen av villkorslös kärlek. Dem är våra läromästare!

Eftersom vi är dödliga varelser är allt i vårt liv tillfälligt. Det jag har lärt mig hittills är att verkligen ta vara på det jag har. Att uppskatta det fina i livet till hundra procent då jag aldrig vet när det kan ta slut. För mig gör det inget att det kommer en dag då jag lämnar jordelivet. Med den vetskapen gör jag så gott jag kan för att leva fullt ut varje dag! Gör det du med, och var noga med att sända kärlek till de människor du bryr dig om, varje dag. Det gör dig och andra gott!

12122494_1086676904677353_837207732285688867_n

Kommentera