Ett år med LifeCap – examensdagen

by on 12 december, 2013

Äntligen är jag diplomerad kognitiv coach och har därmed gått basåret till terapeut. Vilken häftig och otroligt stor resa jag gjort med mig själv detta året. Jag är så stolt, tacksam och lycklig! Jag skulle rekommendera alla en sådan här investering i sig själva. Nu väntar världens bästa jobb för mig framöver!:)

För att vi coacher och terapeuter ska kunna hjälpa andra med deras problematik behöver vi ha tagit tag i vårat eget bagage och hjälpt oss själva först. Detta borde vara ett krav på alla utbildningar där människor som i sitt dagliga arbete sedan ska hjälpa andra, som tex. psykologer, terapeuter och coacher. Men tyvärr finns det bara ”rekommenderad egen terapi” på universitet och högskola där de utbildar psykologer och terapeuter, vilket jag inte är tillräckligt. Det borde finnas fler utbildningar som LifeCap. Hur ska vi kunna hjälpa andra och fullt ut förstå om vi inte själva försonats med vår historia och bearbetat våran egen problematik? Heja LifeCap! Jag är så tacksam för detta år som varit. När jag i söndags tog emot mitt diplom och höll mitt tacktal gick det inte att få stopp på mina glädjetårar. Denna euforiska känsla är oslagbar. Jag har aldrig tidigare varit såhär stolt över mig själv. Gruppterapi är något jag verkligen rekommenderar!

Det har varit en inre resa utan dess like och jag kommer självklart ha fortsatt handledning eftersom jag ska hjälpa andra människor till bättre välmående och behöver hålla igång min egen utveckling vid sidan om.

_DSC9651redunnamed

2 Responses to “Ett år med LifeCap – examensdagen”

Kommentera