Kognitiv coaching via nätet – håll utkik!

by on 5 augusti, 2014

Fri från ångest- och ätstörningar i 10 steg med kognitiv beteendeterapi! 

Upplever du dig ha problem med maten, får ångest efter utebliven träning eller när du ätit något som du anser är onyttigt? Tänker du konstant på mat och planerar vad, hur och när du ska äta, eller inte äta, kanske tänker du mer på hur du ska undvika mat än att behöva äta?

Vare sig du har fått en diagnoserad ätstörning eller upplever dig själv lida en någon form av ätproblematik, erbjuder jag i mitt samarbete med Lifecap dig 10 lektioner kognitiv coaching via nätet. För många som lider av en ätstörning är det väldigt skambelagt och ibland tar det lång tid innan man vågar berätta och erkänna för sin omgivning att man lider av en ätstörning. Många väljer att aldrig ens berätta, då de inte vågar visa sin sårbarhet för omgivningen och därmed tyvärr inte kunnat få möjlighet att söka hjälp. Att gå i terapi innebär ju att man behöver avslöja sin identitet, sitt ansikte eftersom man har regelbundna samtal i verkligheten med sin terapeut/coach.
Har du länge önskat att du kunde få hjälp med din ätstörning men utan att behöva avslöja din identitet? Tveka då inte för att anmäla dig till vår kommande web-utbildning. Under dessa lektioner kommer de blivande kursdeltagarna kunna ligga hemma i sängen eller varsom, och ta till sig utbildningarna närhelst det passar er.

Upplägget är tio ”sessioner” med en huvudrubrik var där vi talar runt olika delar som har med utseendefixering och ätstörningar att göra och hur jag har upplevt min process i mitt tillfrisknande. Under web-sessionerna resonerar vi runt olika lösningar, samtidigt som vi så klart poängterar att var och en behöver finna sin egen lösning.

Detta är en utbildning med kognitiv grund där ni deltagare kommer kunna lyssna på era lektioner när det passar er samt om och om igen, till dessa lektioner behövs ett skriftligt material, en hemuppgift (en-två A4 per session) som ger er de verkliga insikterna om er själva så att ni inte bara lyssnar på oss och nickar medhåll. Ni kommer att kunna komplettera dessa med möjligheten att delta (utan att avslöja er identitet)  i online-live Q&A’s. En timmes Question&Answers som genomförs löpande en gång per månad där ni via en chattfunktion kan ställa frågor som ni har om er egen situation, där jag sitter och svarar på era frågor.

Nu är det snart tre veckor sedan jag var i Stockholm och spelade in dessa 10 lektioner till vår kommande webutbildning. Filmteamet är i full gång med att redigera vårt videoinspelade material. Jag själv håller på att renskriva materialet till era kommande hemuppgifter, och hoppas innerligt att ni är många modiga själar där ute som nu vågar söka hjälp för att bli av med era ätstörningar en gång för alla. Vem har sagt att livet ska vara en ständig kamp? Livet är till för att njutas av!

Kan inte påpeka för många gånger hur viktigt det är att man vill ha hjälp för sin egen skull, jag som coach kan aldrig hjälpa dig om du inte är motiverad att göra arbetet med dig själv först.

själv frihet

3 Responses to “Kognitiv coaching via nätet – håll utkik!”

 • Anna-Karin nilsson skriver:

  Hej
  Jag är intresserad av 10 stegs kursen!!
  Har bulimi sen 16 år tillbaka har varit ganska bra i flera pr men sista 6 månaderna har det brakat utför!
  När startar kursen?
  Vad kostar den?
  Med vänlig hälsning, Anna-Karin

 • Julia skriver:

  Hej!
  Jag är också intresserad av kursen då jag själv lever i självförnekelse gällande min ortorexi. Dock är det i något mindre utsträckning men fruktansvärd kontrollerad! Jag blir tokig på mig själv, men vet inte hur jag ska ta mig ur det och göra en beteendeförändring. Tacksam för svar :)
  Mvh Julia

Kommentera