Hjärtats Intelligens

by on 29 augusti, 2014
Vem avgör vad ett liv i överflöd innebär?
Jag anser att meningen med livet är att ständigt vara nyfiken på sig själv för att utvecklas. Lycka är en inre känsla som kommer av att känna sig uppfylld av universell kärlek, glädje och positiv energi.

Hur ser ditt förhållande mellan kropp och själ ut? Vi människor har en tendens att uppslukas av fysiska behov och åsidosätta andliga överväganden. Kroppen har både rättigheter och krav på oss. Men utan själen är kroppen enbart ett fysiskt objekt, oavsett hur kraftfull eller vacker den än må vara. Lämnar själen kroppen är den bara ett yttre skal. Dess skönhet kan endast förverkligas genom själen. Att genom livets väg utforska vem jag är ger mig en känsla av meningsfullhet.

Den bästa guide vi har i livet är vår egen själ, som endast består av kärlek och livsenergi. Ett lyckligt och meningsfullt liv för mig är ett liv i överflöd av positiva känslor av glädje, entusiasm, kärlek och ett konstant flöde av livsenergi. Ett sätt att uppleva mer livsenergi är att vara i så mycket kontakt med sin egen själ som möjligt och då är meditation ett utmärkt verktyg. Ju mer livsenergi vi har desto lättare kan vi manifestera det vi önskar oss.

Egot som bor i vår hjärna resonerar ofta med rädsla, oro, tvivel och negativitet och därför begränsar vi oss själva när vi bara låter tankarna styra. Rädsla begränsar och kärlek öppnar upp. När vi följer vårt hjärta ger vi oss själva friheten att få uppleva det kärleken önskar oss.

Men att följa sitt hjärta är för många lättare sagt än gjort. Vi är alldeles för vana vid att tänka istället för att känna och fortsätter ofta stressa runt, oroa oss och logiskt försöka lista ut vad vi bör göra med våra liv, istället för att avsätta tid till att varva ner och känna efter vad vi innerst inne önskar oss.

Jag läste dessa kloka ord idag: ”Det som hjärtat lockar oss till att göra kan kännas lite läskigt eftersom det ofta tar oss utanför vår bekvämlighetszon och när vi lever i trygghetsnarkomanens land blir vi nästan som paralyserade av detta. Så oron vinner och hjärtats längtan trycks ner.”

Vi har alla unika gåvor. En del har ett sinne för fotografi eller målning som skapar konst och ger inspiration medan andra har en välutvecklad medkänsla. Om vi slutar lyssna till oss själva kommer vår inre kraft att försvagas och till slut dö ut. Det kommer fortsätta smärta i våra kroppar så länge vi fortsätter att hålla tillbaka den vi egentligen är istället för att tillåta livsenergin att flöda genom oss. Vi mår som bäst när vi tar vara på och ger utrymme för våra gåvor och delar med oss av dem till andra. Det är delandet av dessa som skapar överflöd i våra liv.

yoga

Kommentera