Från självförakt till att bli min egen bästa vän – älskade bok

by on 10 december, 2012

Känslan av att alla idéer nästan bubblar över inombords och jag måste snabbt skriva upp stödord. Anteckningsblocket som alltid finns bredvid min säng när idéerna kommer om kvällarna. Som i en film där du bestämmer handlingen. Den där tillfredsställda känslan när man fått till en bra mening. Känslan av att få ut sina tankar och känna en stor lättnad infinna sig i hela kroppen. Den där härliga ”flow”känslan när man befinner sig i en härlig euforisk skrivarstund. Som att hoppa in i en saga och glömma allt som existerar runtomkring. Känslan av att tänka riktigt länge och sedan få ut exakt det man vill ha sagt i ord. Få uttrycka vad man känner för, inte kunna höra något annat än sina egna tankar och se hur ett ord blir tre, sedan en mening och plötsligt ett kapitel och man undrar vart tog tiden vägen? Den där känslan av att det rullar på så bra att omgivningen inte får kontakt med mig, man måste få ut allt som bubblar inom en. Den där härliga känslan efter en bra skrivardag, utmattningen som infinner sig precis som efter ett hårt träningspass fast på ett harmoniskt sätt, en behaglig känsla. Man är sådär härligt trött och vet att det varit en bra skrivardag. Känslan av att skriva en bok! 

Kommentera