Min utbildningsfilm om ätstörningar – se trailern

by on 12 december, 2014

Filmen beskriver hur det kan gå till att fastna i olika ätstörningar och en väg ur utseendefixering, anorexi, bulimi överdriven träning och kroppsfixering. Många unga upplever att ingen förstår dem. Det är svårt för omgivningen att begripa hur påfrestande det är att hela tiden behålla kontrollen.

Att ha kontroll på sig själv, sin figur, sin vikt, sitt ätande och sitt tränande. Utseendet blir en besatthet, en oerhört betungande uppgift som pågår dygnet runt. Att sedan omgivningen har en helt annan uppfattning om hur man ser ut gör det inte lättare. Hur gör jag när jag själv anser att jag är tjock och oattraktiv? Jag ser i mina egna ögon ut som om jag väger över hundra kilo, fastän det står under femtio på vågen, var kan jag få hjälp?

”Malin Rosén är en ung kvinna som själv har lidit av problem med kroppsfixering och ätstörningar i form av anorexi. Idag har hon inte bara tillfrisknat och hanterar sitt ätande på ett hälsosamt sätt, hon har dessutom utbildat sig och är Diplomerad kognitiv coach. I sitt nya yrke arbetar hon med att hjälpa andra unga med motsvarande problem. Malin är dessutom väl skickad att berätta för anhöriga till unga, som lider av olika typer av kroppsfixeringar, hur de som sitter fast i ätstörningar tänker. Någonting som kan underlätta i kommunikationen mellan till exempel föräldrar och barn. Kunskap om problemet är första steget till en lösning av det.”

anorexia eating

Hur kommer det sig att människor hamnar i en sjuklig besatthet som, om den inte avbryts i tid, resulterar i sjukhusvård eller förtida död? Hur går normaliseringsprocessen till? Den process som leder till att en person med anorexi successivt vänjer sig vid sin allt magrare spegelbild och ändå fortsatt tycker sig vara för tjock och den process som gör det möjligt för någon annan att vänja sig vid att överäta för att sedan kräkas och som försvarar ett sådant beteende som normalt? Hur kan den drabbade undgå att se hur hon/han själv blir allt sjukare? Vad kan oroliga anhöriga göra? Hur kan vi närma oss någon som ser ut att vara på väg att utveckla en allvarlig ätstörning, utan att den drabbade stänger ned och vägrar att lyssna?

”Malin Rosén, idag utbildad till Kognitiv Coach via Lifecap, är en av de goda förebilder som finns presenterade på Lifeaps hemsida. Första steget till en lösning är att skaffa kunskap. Malin är en fantastisk förebild och föreläsare när det gäller att lösa upp problem med ätstörningar och utseendefixering.” – Gaya Pienitzka

Klicka här för att se trailern och även ladda hem hela filmen: http://www.lifecap.se/filmer-videos/anorexia-och-atstorningar.html

lifecap.se  kan du köpa hela filmen och även hitta andra filmer som terapeuter och coacher spelat in. Då kan du använda min rabattkod som är MARO7486. Den ger dig 20 procent rabatt och kan även användas flera gånger på andra filmer också. Dela gärna koden med dina vänner så fler kan få hjälp till självhjälp.

Kommentera