Våga förändra!

by on 19 augusti, 2015

Idag vill jag lyfta Patric Haga och hans företag Suneye Coaching, och även tacka för ett mycket bra samarbete. Du har utmanat mig på många sätt och tack vare dig har jag på bara ett halvår blivit betydligt tryggare i mig själv.

Jag är väldigt tacksam över att jag påbörjade min personliga utveckling vid 18 års ålder. Numera tar jag ansvar över mitt välmående och utvecklar mitt inre ledarskap på alla områden i livet.

Detta har resulterat i att jag har betydligt mer givande relationer idag än när jag var yngre. Jag behöver umgås med människor som utmanar mig och där vi kan ha stimulerande och utvecklande samtal, annars blir jag lätt rastlös och tröttnar. Det är viktigt att vi väljer vilka personer vi vill lägga vår energi och tid på. Vad behöver du för människor i ditt liv för att må bra?

Att jobba som coach inom personlig utveckling handlar varken om att ställa gulliga, enkla frågor eller ha mysstämning. Det ska bli lite obekvämt och svettigt för att vi ska kunna växa som människor. Mina lärare på Lifecap AB var tydliga med att vi gärna fick skrika på dem i fall vi blev arga – eftersom det är genom att träffa dessa ”ömma punkter” som vår självmedvetenhet ökar. ”Att möta sina djupast liggande rädslor är inget för mesar, men jag lovar att det är det viktigaste du kan göra med dig själv. Det är nyckeln till ett liv av glädje, framgång, kärlek och mening” som Lisa Nichols skriver i sin bok ”Oavsett vad som händer”.

Coaching är ett motivationsskapande arbete och därför är vår främsta uppgift att göra dig framgångsrik i din egen förändringsprocess. En kognitiv coach hjälper dig med att ifrågasätta dina tankar samt beteenden. En terapeut gör detsamma men går även lite djupare för att ta reda på VARFÖR du skapat dessa beteendemönster från början, vilket är av stor vikt för att förändringen ska bli bestående.

 

Life-Quotes

Kommentera