Tankar om idéläran

by on 9 juni, 2011


Jag tycker att Platons idélära är mycket intressant och tänkvärd… Kan inte få nog av att fundera runt detta.

Vad tror ni, är vi kopior, skuggor utav något mycket mer fulländat? Är vi som pepparkakor, skapade ur en pepparkaksform? Tanken är kittlande och mycket häftig men jag anser att det också är en väldigt realistisk tanke. Naturen måste ju ha en idé om hur någonting är skapat. En krokodil och en elefant kan alldrig bli en krokofant. Nej, för att naturen redan har en idé, en orginalform, utav hur allting är skapat. En människa kommer alltid att vara en människa och alldrig en häst. För mig låter det ganska självklart, att allting måste ha sin grund någonstans. Men då är frågan, som ägget och hönan ungefär. Vad kom först, Hönan eller hönans idé, form?

Intressant att grubbla på…

Kommentera