Har du laddat ditt batteri?

by on 11 februari, 2014

Alla organ är som ett batteri. Äter vi inte och tankar kroppen med energi så utarmar vi kroppen. Använder vi inte våra muskler så förtvinar musklerna. Samma sak gäller med vår hjärna. Om vi inte pluggar, läser och lär oss nya saker, utvecklas inte vårt intellekt. Jag ser även vår självkänsla som ett batteri, laddar vi inte vårt självkänsla-batteri har vi inget att ta ut när vi ställs inför prövningar. Anledningen till att många människor går runt och känner sig tomma beror ofta på att självkänsla-batteriet är urladdat. Det ligger i vår natur att vilja utvecklas – annars skulle varenda människa krypa omkring.

Att ha idrott som ett grundämne i skolan har länge varit självklart. Vi alla vet att ingen föds med bra kondition, och att det är hälsosamt att röra på sig. Men hur kommer det då sig att alla verkar tro att en stark självkänsla kommer av sig självt? Inget ämne i skolan heter ”inre hälsa” vad jag har sett i alla fall, i så fall är det ytterst sällsynt. Något som däremot kan bli ohälsosamt är om vi fortsätter gå runt och nedvärdera oss själva, och blanda ihop våra prestationer med vårt egenvärde – då vi börjar tro att vi ÄR det vi GÖR. Du är inte ett misstag bara för du råkar göra ett.

Genom att träna upp vår självkänsla får vi lättare att stå emot grupptryck. Vi vågar även lita på oss själva och fullfölja våra drömmar och mål, även om folk fäller negativa kommentarer åt oss eller våra val. Tänk vad mycket man går miste om i livet om man fortsätter följa flocken och aldrig får utlopp för sin fulla potential. Med en stark självkänsla påverkar ingen i vår omgivning hur vi uppfattar oss själva, vi vet redan att vi är bra som vi är, därför spelar det inte så stor roll vad andra tycker.

quotes-about-happiness-2

One Response to “Har du laddat ditt batteri?”

Kommentera