Lise Korsedahl

by on 14 februari, 2014

Allt för många fokuserar på utsidan när de tränar. Det ska fotograferas bilder för att se hur mycket kroppsfett som lämnat kroppen, det ska vägas och blir nästan som en tävling i vem som har minst fettprocent, springer snabbast eller lyfter mest. Till slut består träningen endast av siffror och prestation, vilket blir väldigt destruktivt och tråkigt. Träning ska ju ge mer energi (psykiskt) är den tar, att röra på sig ska vara lustfyllt och härligt – vilket Lise förmedlar. Fokusera på känslan när du tränar och hur mycket bättre kroppen mår av att röra på sig, hur mycket piggare och starkare du blir i din vardag, hur mycket mer du orkar och även den fördelen att man blir mer koncentrerad när de behövs som t.e.x på arbetet och i skolan. Lise Korsedahl är en stor inspiration inom träningsbranschen och sprider ett väldigt sunt budskap om träning och hälsa.

Jag var inne på Lise’s Instagram i förgår och fastande för en bild där hon precis avslutat ett träningspass och skrev : ”att få låta kroppen röra sig efter egen andning utan att behöva ha med hjärnan är magisk.” Helt underbart! Ju fler människor som mår bättre både fysiskt och psykiskt – desto sundare samhälle! Inre och ”yttre” hälsa är lika viktigt – och när vi alla hittar denna balans mår vi som bäst. Detta begrepp har jag valt att kalla för ”mentafys-balans”. När sinnet mår bra påverkar detta kroppen till att få energi att utföra fler saker, och tvärtom – när kroppen är pigg påverkar detta sinnet på ett positivt sätt. Kroppen är din bästa vän – var snäll mot den och stärk även den precis som du stärker din självkänsla, så ni blir ett bra team resten av livet.

Lise Korsedahl är personlig tränare och instruktör med spetskompetens inom pilates. I sin blogg ger hon dig verktyg och motivation som kan göra din kropp starkare i vardagen. Ni gör er själva en tjänst om ni besöker Lise’s blogg: http://iform.se/blogg/pilates-med-lise-korsedahl


page-yoga_0

Kommentera